- Overzicht

Leeswijzer

Beste assessoren, van harte welkom op mijn blog! Luister eerst even naar dit bericht:

Mijn allereerste assessment begon ik met 91 blogposts, het tweede waren het er ongeveer zestig en vorig jaar haalde ik de vijftig. Dit jaar is het aantal drastisch verminderd: ik haal niet eens de twintig. Dit komt doordat ik het totaal anders heb aangepakt (en mede doordat ik de artikelen voor de lokale krant De Kombinatie buiten beschouwing heb gelaten, vanwege mijn ontslag). Ik heb per project één blogpost geschreven waarin ik alles heb verwerkt: de opzet, de werkwijze, het resultaat, de reflectie en de competenties. Het zijn dus vooral procesverslagen met als gevolg dat de blogposts veel langer zijn geworden. Bij elke afgeronde productie staat het eindproduct bovenaan. Verder wordt de volgorde aangehouden van het productieproces en staan de reflectie en competenties per project onderaan de blogpost. Tussendoor zijn ook citaten, afbeeldingen, bestanden en PDF-viewers toegevoegd. Bij elke PDF-viewer is er rechts bovenin een knop waarop het bestand kan worden gedownload. Een overzicht van alles wat ik in het derde jaar heb gedaan is hier te vinden. 

Begin maart schreef ik De Belofte. Het afgelopen jaar heb ik me vooral gefocust op mijn ontwikkeling als datajournalist. Samen met drie medestudenten (Stephanie Roggekamp, Eline Teunissen en Cédric Broodman) heb ik een datajournalistiekbedrijf opgestart: DataBewijst. Dit is direct het hoofdonderwerp van mijn blog. Ik zou aanraden om eerst de blogpost over DataBewijst te lezen om een idee te krijgen welke stappen er zoal zijn gezet. Ook de blogpost over Broeinest Brabant geeft een goed beeld van welke kennis ik heb opgedaan wat betreft ondernemerschap en hoe deze is toegepast binnen DataBewijst.

Mijn blog is waar mogelijk chronologisch opgebouwd. Aangezien sommige projecten meerdere maanden hebben geduurd, zijn de meeste blogposts pas in juni geplaatst. Bovenaan staan de meest recente blogposts en de grote reflecties. De projecten waar ik aan heb gewerkt zijn: 
Veiligheidsmonitor (mei – juni)
Dodenherdenking (april – mei)
Files in coronatijd (maart – juni)
Trackeronderzoek (maart – juni)
Marktonderzoek regionale krant (november 2019 – juni 2020)
Vooronderzoek jeugdzorginstellingen in Brabant (maart)
Samenwerking om OSINT-vaardigheden te verbeteren (zomer 2019 – heden)
Onderzoek over multidisciplinaire samenwerkingen binnen datajournalistiek (februari – heden)

Daarnaast ben ik samen met drie collega’s uit de sportwereld een eigen podcastplatform aan het ontwikkelen. Er zijn ook nog projecten waar ik aan begonnen ben, maar die ik vanwege verschillende omstandigheden niet heb afgerond. Hier heb ik een aparte blogpost over gemaakt. Verder ben ik tijdens mijn minor naar bepaalde evenementen geweest. Hier heb ik globaal van opgeschreven wat ik heb gedaan en geleerd:
Bootcamp Pointer
VVOJ-congres
NVJ-festival De Ondernemende Journalist

In Het Antwoord geef ik (vanzelfsprekend) antwoord op de vraag met welk profiel ik mijzelf onderscheid als journalist. Tijdens het assessment zal ik bepaalde stappen, projecten en de bijbehorende competenties toelichten. Daarnaast geef ik een update over wat er in de tussentijd is gebeurd wat betreft het koppelen van de onderzoeken voor DataBewijst en het podcastplatform. Overigens heb ik nog een lijst gemaakt waarin alle contactgegevens staan van opdrachtgevers en andere personen met wie ik contact heb gehad. Deze staat niet op mijn blog vermeld, maar weet dat ik deze op elk gewenst moment kan aanleveren.  

Mocht het doorgestuurde wachtwoord niet werken, laat het mij weten via de mail. Veel succes met het lezen van al mijn lange verhalen en tot 8 juli!

– Mirthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.