Foto: Lena Folkers
- Reflectie

Even voorstellen

Hallo allemaal!

Mijn naam is Mirthe van Wijngaarden, ik ben achttien jaar en woon in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik ben enthousiast, geïnteresseerd en betrokken. Mijn interesses? Formule 1, filmmuziek, kunst en cultuur, geschiedenis, talen en nog veel meer. Als journalist kun je nooit genoeg interesses hebben.

Ik weet al meer dan vier jaar dat ik journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg wilde studeren. Op de middelbare school heb ik dan ook geprobeerd om alvast zoveel mogelijk ervaring op te doen op het gebied van journalistiek. Zo heb ik zoveel mogelijk talen (met extra programma’s) en maatschappijvakken gevolgd en had ik mijn maatschappelijke stage bij de lokale omroep. Daar heb ik twee jaar als presentatrice/nieuwslezeres gewerkt. Uiteindelijk werk ik sinds een jaar voor een lokale krant en schrijf ik artikelen aan de hand van interviews. Verder onderzocht ik voor mijn profielwerkstuk het verband tussen de media en de Formule 1. Hoewel ik al redelijk wat ervaring heb, gaat nu pas het echte werk beginnen.

Eindelijk studeer ik nu journalistiek. Ik volg een alternatief onderwijsprogramma: Condor. Geen lessen of colleges, je bent op jezelf aangewezen. Wat mij betreft is dit de perfecte oefening voor later: als journalist ben je zelf verantwoordelijk en door nu al veel in de praktijk te leren, word je geconfronteerd met de realiteit. Motivatie is alles.

Om bij te houden hoe mijn journalistieke reis dit jaar verloopt, houd ik deze blog bij. Ik post hier van alles: artikelen, recensies, tegenslagen, producties en ga zo nog maar even door. Dit doe ik allemaal om later terug te kijken op mijn journalistieke en persoonlijke ontwikkelingen. Ik heb werkelijk geen idee hoe het eerste jaar eruit zal zien, het is een sprong in het diepe. Gelukkig houd ik er wel van om af en toe een risico te nemen en een onbekende weg in te slaan. Wie had bijvoorbeeld ooit gedacht dat ík zou gaan bloggen? De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.