Dit ben ik!

Hoi! Mijn naam is Mirthe van Wijngaarden, 21 jaar en derdejaarsstudent Journalistiek. Ik ben enthousiast, geïnteresseerd, optimistisch en betrokken. Mijn interesses? Formule 1, autosport, datajournalistiek, kunst en cultuur, geschiedenis, talen en nog veel meer. Als journalist kun je nooit genoeg interesses hebben.

Al sinds mijn vijftiende wist ik dat ik journalistiek aan Fontys Hogeschool in Tilburg wilde studeren. Op de middelbare school heb ik dan ook geprobeerd om alvast zoveel mogelijk ervaring op te doen op het gebied van journalistiek. Zo heb ik vier talen (drie daarvan met extra programma’s) en maatschappijvakken gevolgd en volgde ik mijn maatschappelijke stage bij de lokale omroep ATOS RTV. Daar heb ik vervolgens nog twee jaar als presentatrice en nieuwslezeres gewerkt. Uiteindelijk heb ik bijna vier gewerkt voor de lokale krant De Kombinatie. Verder onderzocht ik voor mijn profielwerkstuk het verband tussen de media en de Formule 1 en liep ik in mijn tweede studiejaar stage bij Southfields, Ziggo Sport Formule 1. Een droom die werkelijkheid werd. Tijdens mijn studie heb ik mezelf ontwikkeld als nieuwslezer, voice-over, autosportjournalist en datajournalist. Inmiddels ben ik samen met drie medestudenten een eigen datajournalistiekbedrijf aan het opstarten: DataBewijst.

Ik volg een alternatief onderwijsprogramma waarin intrinsieke motivatie voorop staat: Condor. Geen lessen of colleges, je bent op jezelf aangewezen. Wat mij betreft is dit de perfecte oefening voor later. Door nu al veel in de praktijk te werken met opdrachtgevers, worden ondernemersvaardigheden ontwikkeld en wordt er een realistisch beeld geschetst van het huidige journalistieke landschap.

Om bij te houden hoe mijn journalistieke reis verloopt, houd ik deze blog bij. Ik post hier van alles: artikelen, reflecties, producties en ga zo nog maar even door. Dit doe ik allemaal om later terug te kijken op mijn journalistieke en persoonlijke ontwikkelingen. Elke week is weer uniek en een sprong in het diepe. Gelukkig houd ik er wel van om af en toe een risico te nemen en een onbekende weg in te slaan. Ik spreid mijn vleugels en ontdek.